Visual Studio 2013 getirdiği yenilikler (ön inceleme)

Gönderen Selahattin Yüksel 05 Ağustos 2014 tarihinde yazıldı. 945 kez okundu.

Merhaba arkadaşlar bu akşam sizinle beraber Visual Studio 2013 uygulamasından bahsedeceğim bildiğiniz gibi Visual Studio Windows uygulamaları, Asp.NET , WP için uygulamalar geliştirmek için geniş kapsamlı bir derleyici yardımcı bir yazılımdır içinde SQL , C++ , C# bir çok dili ve frameworku içerir. Visual Studio 2012 ile 2013 arasında aslında pek fark göremedim yine bize aynı arayüz bizi karşılıyor 2012’den biraz daha hızlı ve stabil olması ve getirdiği yenilikler elbette var.

Office 365 eklentisi: Visual Studio 2013 RC ile Microsoft, ilk defa bulut üzerinde çalışacak Office 365 Bulut İş Uygulamaları geliştirme olanağı sağlamaktadır. Bu uygulamalarda Windows Azure ve Office 365′in zengin platform özelliklerinden faydalanılmaktadır. Bulut tabanlı uygulamalar olarak, kurum içi ve dışından veri ve hizmet toplamak ve kullanıcı kimlikleri ve sosyal grafikleri birleştirmek amacıyla çok sayıda uygulama tarafından kullanılabilmektedirler.

Web Geliştiricisi: Visual Studio 2013 RC, web geliştirme özellikleri ve olanaklarında yeni Browser Link paneli, Browser Link API genişletilebilirliği ve SignalR 2, MVC5 ve Web API 2 platformlarında güncellemeler gibi iyieştirmeler getiriyor ben genelde ASP.Net geliştirirken jQuery ile web servis kullanarak projeler yapıyorum bunun içinde iyileştirmeler mevcut.

Nuget ve Sonatype: NuGet Paket Lisans Detayları: Sonatype ile işbirliği içinde, NuGet galerisi ve Visual Studio eklentisi için Sonatype Component Lifecycle Management (CLM) platformu temelinde her bir NuGet paketi ile ilişkilendirilmiş lisans verileri sağlayan bir güncelleme bulunmaktadır.

CodeSnippet: Geliştiricilerin kod yazma işini kolaylaştıran bu eklenti biraz daha iyileştirilmiş durumda bir kaç ayardan sonra kod önerileri tamamlamaları daha iyi hale geliyor.

Derleyici: Visual Studio 2012’den daha iyi performans beklemeyin VS2013’de pek gelişim yok diyebilirim.

Visual Studio 2012’de bazen anormal şekilde kod yazarken ya da kodu derleme sırasında ara sıra çalışmayı durdurdu hatası alıyorum 2013’de bu sorun çözülmüş 2012’de Windows 7’de uyumsuzluk sorunları olması ilginç hatta belki benim bilgisayardandır diyip sıfırdan tekrar kurdum ama bu saydığım sorunlar devam etti güncellemeler yaptığım halde bu sorunlar çözülmedi 2013’de bu sorunun çözüldüğünü düşünüyorum.

VS2013 ön incelemem şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda detaylı inceleyeceğim iyi akşamlar.

Reklam alanı