Wordpress sistemini bırakıp miniblog sistemine geçtim

Gönderen Selahattin Yüksel 02 Aralık 2018 tarihinde yazıldı. 3959 kez okundu.

Merhaba, dostlar bugün wordpressi neden bıraktığımı hangi sisteme nasıl geçtiğimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu kararı almamın başlıca sebeplerinden biri wordpress açıklarının çok olması ve ücretsiz kullanmış olduğum temanın yavaş çalışması ve bir çok neden yatıyor aslında ayrıca sunucuya yük bindirme konusundan bahsetmeden olmaz. :)

Optimizasyonu bir türlü yapamadığım temanın yavaş çalışması ve bir türlü açıklarını kapatamadığım bir deneyim oldu benim için. Bende wordpressdeki bütün yazılarımı şu an ki geliştirmiş olduğum MiniBlog sistemine aktardım. ASP.NET MVC'de 2 günlük çalışma sonucunda hızlı bir şekilde sisteme geçmeyi başardım. Artık Google amcamıza eski wordpress blog linkleri geçerli olmadığı için yeni sitemapi göndermemiz gerekecek. Bootstrap 3 (milattan kalma) kullanarak basit bir şablon indirerek bunu geliştirdim zamanla eksiklerini tamamlayacağım. Wordpressdeki iletişim formunda ki bir açık yüzünden gelen kutum hep spam, reklam vs geliyordu önemli mailleri okuyamıyordum.

Şu an ki mevcut sistemde hızlıca güzel bir iletişim formu bir de olmazsa olmazı hakkında sayfası ekledim ileri ki sürümlerde dinamik sayfaları yönetmek için çalışmalara başlayacağım mini ama hamaratlı bir blog sistemi olacak. Aslında çoğu blog yazarlarının ihtiyacı bu sistem olduğunu düşünüyorum.

Wordpress kurmak aslında zor bir şey değil fakat bin bir türlü ayarını yapmak vakit alıyor ayrıca bir de ücretli veya ücretsiz tema yükleyip saatler harcamak gerekiyor bir de bunu yaptıktan sonra wordpressin hosting veya sunucuyu yük bindirmemesi için kurmadığınız eklenti yapmadığınız ayar kalmaz. Şu an ki mevcut sistemdeki eksiklikleri bittiği zaman ücretsiz bir şekilde yayınlayacağım. :)

Reklam alanı